Gele, marmelader og sirup

alle de ting der kan laves geleer og marmelader af

Æblemost

Æblemost er ikke noget der kræver en opskrift – det er saft fra pressede æbler. Vi begyndte at presse æbler for nogle år siden, bare på helt almindelig husbasis. Det kræver dog at man har lidt udstyr. Man kan også leje udstyr eller tage til andre der har udstyr til det og få sine æbler …

Se side »

Blommegrød

Blommegrød I år er det første år vi får noget fra vores blommetræ – Den gav ganske ok, men selvom kæresten åd det han kunne, så er jeg ikke den store fan af blommer – så jeg måtte finde på noget at bruge dem til, så de ikke bare ligger og går til – Det …

Se side »

Generelt om gele

Jeg er glad for gele, de er fine og der er ikke store klumper af frugt i. Forstå mig ret, jeg kan godt lide frugt, men jeg bryder mig ikke synderligt om store sjaskede uformlige klumper som man nogle gange finde i marmelader – specielt i jordbærmarmelade. Det kan selvfølgelig løses ved at blende marmeladen …

Se side »

Hyldeblomstsaft

Hver sommer glæder jeg mig til at hylden begynder at blomstre, for det er som regel det første “projekt” om sommeren. I hvert fald den der plejer at starte gelering/sylte sæsonen for mig. Vi har heldigvis et sted tæt på med mange hyldetræer, hvor vi kan plukke læssevis af fine hvide hyldeblomstskærme. Jeg får næsten …

Se side »

Ribsgele

Jeg elsker at lave geleer, gerne i mange afskygninger. Denne her er en klassisker. Hvem kender ikke den traditionelle ribsgele som er fast inventar til mange stege og vildt. Den fungere også rigtig godt i saucer ved at tilføre lidt ekstra sødme og frugtsmag. Den er meget enkelt at lave, da der kun skal bruges …

Se side »