↑ Tilbage til Gele, marmelader og sirup

Blommegrød

Blommegrød

I år er det første år vi får noget fra vores blommetræ – Den gav ganske ok, men selvom kæresten åd det han kunne, så er jeg ikke den store fan af blommer – så jeg måtte finde på noget at bruge dem til, så de ikke bare ligger og går til – Det ville jo være synd og spild.
Svaret blev et ønske fra kæresten om blommegrød.

img_20160731_102743

ca 50 blommer

2 dl. vand
2 dl. sukker
1 stang kanel
2-3 stk hele kardemomme (jeg bruger både alm. grønne + sort kardemomme)
1 stang vanilie
2 spsk. vand
1 spsk. maizena

Stenene fjernes fra blommerne og de skæres i mindre stykker. Blommerne hældes i en tykbundet gryde, sammen med vand, sukker, kanelstang og kornene fra vaniliestangen – smid endelig også selve stangen med i efter du har skrabet den, der sidder også en del smag i den(eller gem den til at koge sirup eller saft på)

img_20160808_095340

Lad det komme i kog og lad det så stå og simre stille og roligt indtil blommerne er blevet tilstrækkeligt bløde efter din smag – det kan være alt fra 10 min til 30 min – jeg vil gerne have mine godt udkogte, så jeg gav dem 30 min.

tag gryden af varmen og fjern kanelstangen og vaniliestangen – rør vand og maizena ud i en skål for sig selv og tilsæt det så til grøden.  Rør rund og lad det køle lidt mere inden du hælder det i en anden skål. Drys lidt sukker over og lad det stå i køleskabet i mindst 2 timer inden du spiser det.

Alternativt kan du hælde det i en bøtte eller pose og fryse det ned- Så er der blommegrød til vinteren.

img_20160808_104634